Observera

Onsdag. Jag är ledig.
Var inte hemma från sjukhuset förräns kvart över tolv igår. Jag var trött men ändå åkte tvn på. Konstigt för jag kollar aldrig på tv men jag kännde väl att jag behövde det igår. Jag somnade väl runt halv två.
De senaste veckorna har jag gått och lagt mig absolut senast tolv så det var lite konstigt att jag inte var trött igår. Jag antar att jag var lite uppspelt från kvällen, det var rätt mycket att göra på sjukhuset.

Imorse vaknade jag vid tio. Skönt att inte ha någon tid att passa. Jag älskar att gå runt och lulla på morgonen. Med en kopp kaffe och äta långfrukost. Känns som sådan vardagslyx...

I helgen var jag och mannen iväg. Det var så skönt. Bara jag och han, han och jag. Inte någon som störde. Vi hade hyrt tre filmer som vi tänkte se på men när vi kom till huset fanns ingen dvd-spelare. Men det gjorde inget. Vi brukar ha svårt att kolla på film. Vi pratar oss alltid igenom filmen och sen när den är slut är det ingen som vet vad den handlade om. Vi tänkte göra ett filmförsök ikväll. Får se hur det går. Slumdog blir det. Jag har ju redan sett den men jag gillar att se den och drömma mig tillbaka till Mumbai. Indien.

Sitter och funderar på att resa efter examen. I november eller nåt. Skulle vilja åka Japan, Malaysia och avsluta i södra Indien. Fast om jag kommer iväg till Afrika kanske jag blir djupt förälskad och vill åka dit istället. Vi får se. Go with the flow.

Jag sitter och tittar ut genom mitt köksfönster och i fönstret står två orkideer och utanför vajar två björkar. De har fortfarande löven kvar men de är gula. Jag gillar höstens färger.
Jag känner mig lugn nu. har nog varit lite speedad sen jag kom hem från Finland. Gått lite på en högre växel. Nu har jag hittat hem. Tänk att jag behövde acklimatisera mig efter Finland. Weird. Men jag levde ett annat liv där. Funderar på att ta en trip dit innan jul. Men tyvär sätter nog ekonomin stopp.

Fast jag har det ju bra här. Njuter varje dag. Kanske. Ja det är svårt det där. Att ta vara på tiden. För den är inte självklar. Den existerar bara här och nu.
Nu blev det flummigt igen. Jag borde återgå till min projektplan.
Och mitt kaffe.

S

25.

Idag fyller jag 25.
25 år.
För 10 år sen var jag 15.
Herregud vad tiden går fort.
När mamma var 25 var bebis nr två på väg, min syster B. För tio år sen trodde jag nog att jag skulle ha barn när jag var 25. Men livet blir aldrig som man tror. Jag har ju gjort massa annat. Rest och försöker bli sjuksköterska. Snart i mål. Fick veta idag att jag klarat ytterligare en tenta och det innebär ju ytterligare ett snäpp närmare mållinjen examen.

Om en timme ska jag vara i stan. Jag och mannen ska äta räkmacka på heaven 23 och drincka vin. Mys. Till helgen åker vi bort. Ensamna. Första gången. Vi ska mysa framför brasan, gå promenader och äta god mat. Min söta man. Jag tycker så mycket om honom.

Var på praktiken idag igen. Fast jag har en tendens att tro att jag kan mer än jag kan. Min handledare vill nog inte rätta mig  för mycket heller.Jag behöver vara lite ödmjukare tror jag.

Idag ringde en person som varit med mycket i mitt liv från att jag var runt åtta. Jag blev så glad. Hon kom ihåg att jag fyllde år. Vi pratade en stund om allt möjligt. Ngnstans känns vi så lika fast ändå olika. Blir alltid på så gott humör när vi pratat. Hon är lite som storasystern jag aldrig hade.

Nu ska jag lägga mig i soffan med en kopp kaffe ett par minuter innan jag ska in i duschen.

Ska ta på mig min egen 25-års present och den jag fick av m. En jättefin ring. i roséguld.

S


RSS 2.0